Er is een nieuwe fase gestart in het project Noord-Zuid-Kempen. Er wordt gewerkt aan het kruispunt R14-Winkelom, op de R14 en aan de kant van Winkelom. De rotonde wordt omgebouwd tot een kruispunt met verkeerslichten.

Hierdoor kan je vanuit Winkelom de Ring niet op- of afrijden. Op de Diestseweg (N126) blijft het verkeer in twee richtingen mogelijk tot aan de Cipalstraat. De Ring op- of afrijden vanuit de Diestseweg is dus ook niet mogelijk. Het verkeer over de R14 blijft gewaarborgd.
 
Veilige omleiding voor fietsers naar Geel-centrum
Het centrum is het makkelijkst met de fiets te bereiken. De politiezone heeft een veilige fietsomleiding voorzien over trage wegen. Fietsers komende vanuit Winkelomheide, Meerhout-Zittaart en Eindhout die richting Geel centrum moeten, worden langs (oud) Winkelom naar de Ringlaan gestuurd. Hier volgen zij even de Ring richting Mol tot aan speciaal voorziene rode lichten. Hier kunnen zij veilig oversteken. Aan de overzijde volgen zij nog enkele meters de Ring verder richting Mol tot zij linksaf een fietspad kunnen inslaan. Dit fietspad loopt langs het kerkhof en komt uit in Borgstad, vervolgens in Eikenvelden. Van hieruit zijn er meerdere mogelijkheden om verder naar het centrum te rijden afhankelijk van waar je moet zijn. Eén van de mogelijkheden is een fietspad vanuit Borgstad schuin rechts door de velden naar de Gasthuisstraat. Klik hier voor een gedetailleerde kaart met fietsomleiding.
 
Extra verkeersploeg
De politiezone voorziet een extra verkeersploeg om de hinder van deze grote werken op te vangen. Deze ploeg houdt elke werkdag tussen 7 en 18 uur toezicht op de belangrijke wegen binnen onze zone. Hun specifieke taak is om zeer snel in te grijpen bij verkeersopstoppingen. Ook staat deze ploeg in voor het vrijmaken van de rijbaan na bijvoorbeeld een verkeersongeval of autopech, zodat het doorgaand verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt. Deze ploeg wordt ingezet over de hele periode van de werken voor het project Noord-Zuid Kempen. Deze specifieke ploeg is niet de enige die verkeerstoezicht doet. De politiezone zet ook nog andere ploegen, wijkagenten, … in voor een vlotte en veilige verkeersdoorstroming.